Estetik Uygulamalar

Estetik Uygulamalar

İMPLANT DİŞ TEDAVİSİ

Diş hekimliğinin en önemli uygulamalarından biri olan implant tedavisi, pek çok amaçla kullanılabilir. Bu teknikte, çene kemiği üzerindeki boşluklara, kaybedilen dişlerin yerine vidalama tekniği ile yeni dişler yerleştirilmektedir. Yerleştirilen dişler kalite özelliklerine göre pek çok farklı grupta incelenebilmektedir.

Ortodontik Tedavi

Çocukluk çağından itibaren kişilerin en büyük problemlerinden biri olan diş çarpıklığı, özgüveni olumsuz etkiler ve kimi zaman çiğneme ve yeme bozukluklarına sebep olur.

Diş çarpıklıklarının giderilmesinde diş teli olarak bilinen ortodontik tedavi yöntemi ile birlikte implant tedavisi de kombine bir estetik çözüm olarak tercih edilebilmektedir. Çarpıklığın giderilmesi sırasında hem diş çekimlerinden dolayı hem de dişlerdeki kayma sebebiyle çene kemiğindeki boş kalan kısımlara implant tekniği ile yeni dişler yerleştirilmektedir.

Diastema Kapatma

Diastema çoğu zaman doğuştan gelen bir diş estetiği problemidir. Kişinin alt ya da üst çene kemiklerinin geniş olması sebebiyle, dişler çene kemiği üzerine seyrek dizilim göstermiş olabilir.

Bunun yanı sıra iki ön dişin yanlarındaki dişlerin doğuştan eksikliği durumu da mümkündür ve lateral olarak adlandırılır. Bu durumda yine implant tedavisi ile bu boşluklar profesyonelce kapatılmaktadır.


Diş Protezlerine Alternatif Bir Tedavi Yöntemi

Diş hekimliğinde implant tedavisi, diş protezlerine bir alternatif olarak da tercih edilebilmektedir. Tüm diş kemiğine ya da çene kemiğinin üzerindeki geniş boşluklara implant diş uygulamak mümkündür. Çene kemiğine diş sabitleme işlemi ufak boşluklara uygulanmak zorunda değildir.


İmplant Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir ?

Diş protezi yönteminde, protezlerin portatif olarak kullanılmasından kaynaklanan hijyen ve diş eti problemleri oluşabilmektedir. Ancak implant diş tedavisinde bu tip sorunlar bulunmamaktadır. İmplantlar, protezlere göre daha ince şekillendirmelere tabi tutulduklarından dolayı konuşma ve yeme sorunlarına neden olmaz. Kendi dişiniz gibi kullanabilirsiniz.

İmplant dişlere alışma süreciniz çok daha kısadır. En doğal görüntünün oluşturulması implant tedavinin en önemli avantajlarındandır. Diş minesi kısmının tasarımında ışığı tam anlamıyla soğurabilen malzemelerin kullanımı sayesinde gerçek diş görünümü yakalamak implant dişlerde çok daha kolaydır.


İmplant Diş Vücutta Reaksiyona Neden Olur mu ?

İmplant dişlerin çene kemiğine yerleştirilmesinde vidalar kullanılır. Zirkonyum malzemeden yapılan vidalar, diş eti ve kemiği ile reaksiyon oluşturmayacak özelliktedir. Bu sebeple de vücut vidalara tepki göstermez.


İmplant Diş Tedavisi Seansları

İmplant diş uygulamasında, tedavi birkaç aşamalıdır. Vidaların yerleştirilmesinden sonra koruyucu dişler vidalar üzerine yerleştirilir.

Diş ölçülerinin ağız yapınızla uyumlu olması açısından belli periyotlarda denemeler yapılarak en doğru diş kalıplarına ulaşılır. Daha sonra koruyucular çıkartılarak gerçek implant dişler çene kemiğindeki vidalar üzerine yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanır.


Türkiye'de Diş Tedavileri

Diş tedavilerinde doğru prosedürlerin belirlenebilmesi için "Panaromik çene filmi" görüntüsü gerekmektedir.

Sitemiz içerisindeki formları kullanarak şikayetlerinizi ve röntgen filminizi bizler ile paylaştığınız taktirde anlaşmalı diş hekimlerimiz tarafından analiz edilir ve uygulanması gereken prosedürler hakkında detaylı bilgilendirilirsiniz.