29 Ekim tatilinde neler yapılabilir?

29 Ekim tatilinde neler yapılabilir?

29 Ekim tatilinde neler yapılabilir?

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazartesi gününe denk geliyor. Hal böyle olunca hafta sonu tatilini birleştirerek 3 gün sürecek bir tatil için şimdiden planlar yapılmaya başladı.
Alibaba Tour’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yurt içinde 4 ayrı tur hazırladı. Üstelik 2 gece otel konaklamalı turlar 499 TL’den başlayan fiyatlarla…
Alibaba Tour’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatiline özel turları şu şekilde:

29 Ekim Kuşadası Çeşme Alaçatı Pamukkale turu

Sonbaharın tadını çıkarmak isterseniz; bu tur tam da size göre.
İlk gün İzmir Konak Meydanı’ndan başlayan gezi Çeşme Kalesi ile devam ediyor. Kalenin muhteşem manzarasını gördükten sonra renkli Alaçatı sokaklarını gezme fırsatı buluyoruz. Alaçatı’ya özgü hediyelik eşyalar satın alabilir, enfes Alaçatı kumrusunun tadına bakabilirsiniz.
İkinci gün gezilecek ilk yer Efes Antik Kenti. Burada bulunan anıt, tapınak, tarihi kütüphane, hamam ve tiyatroyu gezdikten sonra Meryem Ana Evi’ne doğru hareket ediyoruz. Meryem Ana ziyaretinin hemen ardından şaraplarıyla ünlü Şirince’de keyifli vakit geçiriyoruz. Şirince gezisinden sonra Selçuk’a hareket ederek Ayasuluk Kalesi’ni panoramik olarak görme imkanı buluyoruz.
Turun üçüncü gününde ise istikamet Pamukkale. Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti gezisinin ardından Pamukkale köyü gezilerini yaparak İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz.  
3 gece 4 gün süren 2 gece otel konaklamalı 29 Ekim Kuşadası Çeşme Alaçatı Pamukkale turu yalnızca 499 TL imkanıyla Alibaba Tour’da!
Detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur-detay/29-ekim-kusadasi-cesme-alacati-pamukkale-turu-2-gece-konaklamali-/26-2473-32812

29 Ekim Eskişehir Odunpazarı Kütahya turu

Eskişehir’i daha önce görmediyseniz; 3 günlük 29 Ekim tatilini bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Eskişehir gezisine Osmanlı Evi ile başlıyor ve daha sonra Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ziyareti ile devam ediyoruz. Bir sonraki durağımız ise Kurşunlu Külliyesi. 500 yıldır dimdik ayakta duran cami, şadırvan, kervansaray ve aşevinden oluşan külliye gezisinin ardından ilk günün son durağı olan El Sanatları Çarşısını geziyor ve ardından otelimize doğru hareket ediyoruz.
Turun ikinci gününde Eskişehir’i tanımaya devam ediyoruz. İlk gezi noktamız ise Kent Park. 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Kent Park’ı gezerek keyifli anlar yaşıyoruz. Kent Park gezisinin ardından Cumhuriyet Müzesi’ni gezmeye gidiyoruz. Daha sonra Porsuk Çayı’nda tekne turuna katılıyoruz. Oldukça keyifli geçen tekne gezinin sonrasında ilk Türk otomobili olan Devrim Arabasını yakından görme fırsatı buluyoruz. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında en başarılı çalışmalardan biri olan Haller Gençlik Merkezi’ni gördükten sonra otelimize doğru hareket ediyoruz.
Turun üçüncü gününde ise Kütahya’ya doğru yola çıkıyoruz. Gezimize günümüzde yapılan çini örneklerinin yer aldığı, dünyanın ilk ve tek çini müzesi olan Kütahya Çini Müzesi ile başlıyoruz. Hemen ardından Kütahya Arkeoloji Müzesi’ne gidiyoruz. Daha sonra Ulu Cami ve Kütahya Kossuth Müzesi gezisini tamamlayarak Germiyan Sokak’ı da gezerek İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz.
Ülkemizin tarihi yerlerini gezmek, yeni yerler keşfetmek ve bilgi sahibi olmak isteyenlerin katılmak isteyeceği bir tur olan 2 gece otel konaklamalı Eskişehir Odunpazarı Kütahya turu 599 TL imkanıyla satışta!
Siz de sevdiklerinizle kültürel bir gezi yapmak isterseniz; turumuza katılmak için acele edin!
Detaylar: https://www.alibabatour.com/tur-detay/29-ekim-eskisehir-odunpazari-kutahya-turu-2-gece-otel-konaklamali/26-2474-32813
29 Ekim Safranbolu Kastamonu Amasra turu
27 Ekim hareketli Safranbolu Kastamonu Amasra turumuzun ilk durağı UNESCO tarafından koruma altına alınan Türklerin ve Rumların ortak yaşantısının izlerini taşıyan müze kent Safranbolu…
Turun bir sonraki durağı Safranbolu’yu, Hükümet Konağı’nı ve Saat Kulesi’ni panoramik olarak göreceğimiz Hıdırlık Tepesi. Hemen ardından Safranbolu’nun ruhunu yansıtan sokaklarından geçerek meşhur lokumlarından tatmaya gidiyoruz. Bir diğer durağımız ise Yörük Köyü. Burada eski çamaşırhane, Sipahioğlu Konağı ve köy pazarı gezilerimizin sonrasında köy kahvesinde mola veriyoruz.
İkinci gün Osmanlı’nın en büyük sancaklarından olan Evliyalar şehri Kastamonu gezimize başlıyoruz. İlk durağımız Kastamonu Kalesi. Kent Tarihi Müzesi, Nasrullah Camii, Liva Paşa Konağı, Münire Hanım Medresesi ve El Sanatları Çarşısı, El Dokuma atölyelerini gezdikten sonra öğle yemeğine geçiyoruz. Şehir çarşısında verilen serbest zamanın ardından kaya mezarlarını görerek otelimize doğru hareket ediyoruz.
Turun üçüncü günü Amasra’ya doğru yola çıkıyoruz. Öğle yemeğini deniz kenarındaki balık restoranında alıyoruz. Yemek sonrasında Amasra’yı gezmeye başlıyoruz. Cenevizliler döneminden kalma Amasra Kalesi’ni gezdikten sonra dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Amasra tekne turuna katılabilir. Gezinin sonunda bastonlarıyla ünlü Devrek’te bir baston atölyesine uğradıktan sonra İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz.
29 Ekim Safranbolu Kastamonu Amasra turu 609 TL imkanıyla Alibaba Tour’da!
Detaylar: https://www.alibabatour.com/tur-detay/29-ekim-safranbolu-kastamonu-amasra-turu-2-gece-konaklamali/26-2475-32814

29 Ekim Kapadokya turu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini Kapadokya’nın muhteşem güzelliğinde geçirmeye hazır mısınız?
Kapadokya turumuzun ilk gününde Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Daha sonra Ürgüp içinde yapacağımız panoramik turun ardından Şarap Mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Sonrasında peribacalarını yakından görmek için Üçgüzeller mevkiinde fotoğraf ve gezi molası veriyoruz. Hemen ardından Uçhisar Kalesi’ne doğru hareket ediyoruz. Tur programımızın ilk günü Onyx Taş atölyesi ziyaretiyle sona eriyor.
İkinci gün sabah balon veya atv turu yapmak isteyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek turlarımıza katılabilir. Kapadokya turumuzun ikinci günü Çavuşin Ören yeri ziyareti ile başlıyor. Çok başlı peribacalarını gezdikten sonra Avanos’a doğru hareket ediyoruz. Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak – çömlekler hakkında bilgi aldıktan sonra Güvercinlik Vadisi’ne gidiyoruz.
Hacı Bektaş-i Veli Müzesinde Hacı Bektaş-i Veli Türbesi, Balım Sultan Türbesi, Güvenç Abdal Türbesi, Kırklar Meydanı, Pir Evi, Üçüncü Avlu, Kiler Evi, Meydan Evi, Meydan Evi Camii, Aş Evi, İkinci Avlu (Dergâh Avlusu), Birinci Avlu’yu (Nadar Avlusu) ve son olarak Çilehaneyi gezip akşam yemeğimiz için otelimize doğru hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Türk gecesine katılabilirler.
Turun üçüncü ve son gününde ilk durağımız Derinkuyu Yeraltı Şehri. Güzergahımız üzerinde yer alan volkanik bir arazi içerisinde bulunan Narlıgöl’de çay ve kahvelerimizi yudumladıktan sonra kanyon-vadi olan doğa harikası Ihlara Vadisi’ne doğru hareket ediyoruz. Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliselerini görmek üzere vadiye iniyoruz. İstanbul’a doğru yola çıktığımızda Tuz Gölü kıyısında vereceğimiz fotoğraf molası ardından Ankara, Bolu üzerinden yol alarak İstanbul’a varıyoruz.
29 Ekim Kapadokya turu 649 TL imkanıyla sizleri bekliyor.
Turumuzun detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur-detay/29-ekim-kapadokya-turu-2-gece-konaklamali/26-2472-32811
 

250