Karadeniz hayalinizi Alibaba Tour ile gerçekleştirin!

Karadeniz hayalinizi Alibaba Tour ile gerçekleştirin!

Alibaba Tour ile bir başka Karadeniz turu

Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde Karadeniz’in doğasını yakından görmeye ne dersiniz?

Bol temiz hava alıp, birbirinden güzel yerleri görmek isterseniz Kurban Bayramı Karadeniz Rüyası ve Batum turumuz tam da size göre. 17 - 18 ve 19 Ağustos hareketli, 5 gece otel konaklamalı Kurban Bayramı Karadeniz Rüyası Ve Batum turumuza katılarak Samsun’dan Batum’a dopdolu bir bayram tatili geçirebilirsiniz.


Karadeniz hayalinizi Alibaba Tour ile gerçekleştirin!

Türkiye’nin muhteşem güzellikteki Karadeniz bölgesini henüz gezmediyseniz; uzun Kurban Bayramı tatilinde bu hayalinizi gerçekleştirmeye ne dersiniz?

Alibaba Tour her bayram olduğu gibi bu bayram tatilinde de benzersiz bir Karadeniz tur programı ile karşınızda. 6 gece 7 gün süren Karadeniz Rüyası ve Batum turunda Samsun’dan Trabzon’a, Batum’dan Amasya’ya dolu dolu bir gezi programı sizi bekliyor.

İstanbul hareketli Karadeniz Rüyası ve Batum turumuza Ankara’dan da katılabilirsiniz.

Karadeniz Rüyası ve Batum turumuzun detayları şöyle;

Gece yolculuğunun ardından ilk güne tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Samsun gezisiyle başlıyor ve Milli Mücadele Parkı’nı gezme fırsatı yakalıyorsunuz. Bandırma Vapuru’nu ziyaret ettikten sonra Samsun şehir merkezine hareket ediyorsunuz. Samsun Belediye Parkı’nda Samsun’un simgesi haline gelen Avusturyalı heykeltraş Heinrich Krippel tarafından yapılan Atatürk Onur Anıtı’nı ziyaret ettikten sonra 1940 yılında restore edilerek müze haline dönüştürülen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a geldiğinde kaldığı otel Mantıka Palas’ı bugünkü adıyla Gazi Müzesi’ni geziyorsunuz. Hemen ardından İlk Adım Anıtı’nı gördükten sonra amazon savaş kadını heykelini ve aslan heykellerini yakından incelemeye Amazon Parkı'na hareket ediyorsunuz. Bu keyifli ziyaretten sonra otobüse binerek konaklama için otele doğru yola çıkıyorsunuz.

İkinci gün sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında Karadeniz’in en gözde ve bozulmamış yaylalarından birisi olarak kabul edilen Kümbet Yaylası ve civarındaki muhteşem doğal güzellikleri görebilmek için yola çıkıyorsunuz. Kümbet Yaylası’na muhteşem doğa manzaraları eşliğinde giderken Aksu Deresi, Dereli ilçesi, Koçbaşı Yaylası’nı görme şansı yakalıyorsunuz. Kümbet girişinde bulunan kadınlar pazarı has çam sakızlı sütlaç deneyimini yaşadıktan sonra kısa bir yürüyüş ve serbest zaman imkanı buluyorsunuz. Kümbet’ten ayrıldıktan sonra fındık diyarı Giresun’a doğru hareket ediyorsunuz. Karadeniz sahil yolu üzerinden bulunan Tirebolu 42 Çay Fabrikası ve Restaurant’a giderek burada çay ile ilgili tüm merak edilenleri öğreniyorsunuz aynı zaman da satın alabiliyorsunuz. Öğlen yemeği molamızın ardından Trabzon’a doğru hareket ediyorsunuz. Trabzon’da ilk gezi noktamız Altındere Milli Parkı içine girdiğinizde burada adeta yeşilin 1001 tonu ile karşılaşıyorsunuz. Yeşilliklerin içinde bulunan Karadağ’ın eteklerine kaya oyularak inşa edilmiş olan Sümela Manastırı’nın mimari harikasını gördükten sonra Ayasofya Kilisesi’ni geziyor ve konaklama için otele doğru hareket ediyorsunuz.

Üçüncü gün otelde alınan sabah kahvaltısı sonrasında el işçiliklerinin bölgedeki en meşhur ilçesi olan Sürmene’ye ulaşıyorsunuz. Sürmene’de Memiş Ağa Konağı’nı ziyaret ettikten sonra Karadeniz yaylaları ve ormanlarında üretilen kestane, çiçek balı, yöresel mıhlamalık peynir, tereyağı, mısır unu gibi ürünleri de alabileceğiniz serbest zamana sahip oluyorsunuz. Ardından Sürmene-Araklı-Of-İyidere-Rize-Çayeli-Pazar istikametinden Fırtına Vadisi’ne ulaşmak için yola çıkıyorsunuz. Burada ilk olarak öğlen yemeğinizi yedikten sonra sizin için hazırlanan 2 ayrı turdan birini seçiyorsunuz. Ekstra olarak düzenlenen turlardan biri Zil Kale turu. Kişi başı 45 TL’ye katılabileceğiniz turda 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize Altın Ayı ödülünü getirmeyi başaran Bal filminin çekimlerinin gerçekleştiği yer. Çamlıhemşin’den bineceğiniz minibüsler ile Fırtına Deresi boyunca ilginç ve muhteşem manzaralar eşliğinde Konaklar Mahallesi, Yolkıyı Köyü, Ortan Köyü'nü görüyor ve Sevdaluk dizi çekimlerinin de yapıldığı Şenyuva Köyü'nde fotoğraf molası vererek Zilkale’ye ulaşıyorsunuz. Zilkale, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine 13 km uzaklıkta bulunuyor. Fırtına Vadisi'ndeki bir geçide hakim, dere yatağından 100 metre, denizden 750 metre yükseklikte, yüksekçe bir kayalık üzerinde konumlandırılmış 3 bölümden oluşan, 8 burcu ve 4 katlı olduğu anlaşılan heybetli baş kulesi bulunan kesin yapım tarihi bilinmeyen sıradışı bir kaledir. Zil Kale'nin heybetli sıradışı görüntüsüne şaşırabilir, unutulmaz ve eğlenceli bir tur yaşayabilirsiniz. Bir diğer ekstra tur ise Rafting. Karadeniz’e kadar gelmişken rafting yapmadan dönmek istemeyenler için ekstra olarak düzenlenen tur kişi başı yalnızca 60 TL! Konusunda uzman eğitmenlerin bilinmesi gerekenleri anlatması sonrasında Fırtına Deresi'nin coşkun sularında yaklaşık 1,5 saat süren hafif bir parkurda rafting heyecanını yaşıyorsunuz. Ekstra turların ardından Ayder Yaylası'na doğru hareket ediyorsunuz. 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'nda Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon, Aşağı Ambarlık ve Yukarı Ambarlık gezilerini tamamladıktan sonra yaylada serbest zaman geçiriyorsunuz. Keyifli bir yürüyüş yaptıktan sonra konaklama için otel yolculuğuna başlıyorsunuz.

Dördüncü gün otelde yapacağınız kahvaltının ardından Ayder Yaylası’nda bulunan Karadeniz insanın kıvrak zekasının ürünlerini görebileceğiniz Mucitin Yeri'ni ziyaret ediyorsunuz. Elektriğini doğal yollardan üreten tesiste otantik Karadeniz ürünlerini görebilir ve yöreye özgü değirmenlerde üretilen mısır unu alışverişi yapabileceksiniz. Buradaki gezinin ardından Hopa’ya doğru yola çıkıyorsunuz. Bir sonraki güzergahınız Sarp Sınır Kapısı oluyor. Ülkemizi Gürcistan'a bağlayan sınır kapısından Çoruh Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü bölgeye konumlandırılmış Batum'a giriş yapıyorsunuz. Sınırdan geçiş işlemlerinin tamamlanmasının ardından Batum tarihinde önemli yeri olan ve içerisinde Aziz Matthias'ın anıt mezarı bulunan Gonio (Apsaros) Kalesini panoramik olarak görme imkanı buluyorsunuz. Daha sonra Çoruh Nehri'nin denizle buluşmadan önce altından geçtiği köprüden geçerek, Batum'un ilginç binalarının bulunduğu caddede ilerliyor ve Meryem Ana Katedrali'ni dışarıdan fotoğraflıyorsunuz. Batum’da Orta Camii, Aziz Nicolaos Ortodoks Kilisesi ve Piazza Meydanı'na gidiyorsunuz. Piazza meydanındaki fotoğraf molasının ardından Tiyatro meydanına doğru yola çıkıyorsunuz. Altın renkli muhteşem Poseidon Heykeli önünde mitolojik hikayesini dinledikten sonra toplu grup fotoğrafı çektiriyorsunuz. Daha sonra astronomik saati ve göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli'ni görmek ve Iason ile Medea’nın mitolojik hikayesini dinlemeye Avrupa meydanına gidiyorsunuz. Burada verilen fotoğraf molasının ardından Batum Bulvarı'na yürüyor ve T.C. Batum Başkonsolosluk binasını panoramik gördükten sonra Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapıyorsunuz.

Beşinci gün sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında Rize Bezi Dokuma atölyesine geçiyorsunuz. Sonrasında Karadeniz turlarının olmazsa olmazı bol temiz hava alabileceğiniz ve harika bir manzara seyredebileceğiniz el değmemiş doğası, yöresel yemekleri, temiz havası, benzersiz coğrafyası ile Trabzon Uzungöl Tabiat Parkına gidiyorsunuz. Uzungöl Trabzon’a 99 km, Çaykara ilçesine ise 19 km uzaklıkta deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunuyor. Uzungöl dik yamaçları ve muhteşem bir doğa örtüsü ile doğa tutkunlarını büyüleyici bir yer. Dilerseniz burada Lustra ve Karaster turuna katılabilirsiniz. (Ekstra 50 TL) Uzungöl gezisinin ardından meşhur Trabzon ekmeğini almak için Vakfıkebir’de kısa bir alışveriş molası veriyorsunuz. Alışveriş sonrasında ise akşam ve yemeği konaklama için otele doğru hareket ediyorsunuz.

Altıncı gün sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Amasya gezisine başlıyorsunuz. Geziye 1865 yılında yaptırılan bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı ile başlıyorsunuz. Sonrasında Yeşilırmak kenarına yapılan nehrin üzerine doğru duran Yalıboyu evlerinin cumbalarını yakından görme fırsatı buluyorsunuz. Hemen ardından Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesini geziyorsunuz. Buradan Burma Minareli Camii ve Şehzadeler Parkına hareket ediyorsunuz. İçinde İlhanlılar döneminden kalma 6 adet mumyanın en fazla ilgi çektiği Amasya Müzesini ziyaret ediyor, müze gezisi sonrasında Helenistik Döneme ait olduğuna inanılan ve mitolojiye göre Ferhat’ın, Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanallarına doğru yola çıkıyorsunuz. Bu gezilerin ardından Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını panoramik olarak görebiliyor ve Amasya Şifahanesi ile geziyi sonlandırarak İstanbul’a doğru hareket ediyorsunuz.

Dopdolu bir Karadeniz turu ile keyifli bir bayram tatili geçirmek isterseniz 5 gece otel konaklamalı Kurban Bayramı Karadeniz Rüyası ve Batum turumuz yalnızca 1019 TL!

Detaylı bilgi ve rezervasyon için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.alibabatour.com/tur-detay/kurban-bayrami-karadeniz-ruyasi-ve-batum-turu-5-gece-konaklamali/26-2109-32487


 

250