Kakava Şenlikleri’ne gidiyoruz

Kakava Şenlikleri’ne gidiyoruz

Kakava Şenlikleri’ne gidiyoruz

Baharın habercisi Kakava Şenlikleri için geri sayım başladı. Her yıl Edirne’de gerçekleşen Kakava Şenlikleri bu yıl da tüm coşkusuyla 5-6 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kakava Şenlikleri, bu yıl da dopdolu olacak. Her yıl renkli görüntülere sahne olan şenliklere Türkiye’nin farklı şehirlerinden on binlerce kişi katılıyor.
Baharın habercisi Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayan etkinlikler bu yıl da 2 gün sürecek. Konser, gösteri ve yarışmaların yapılacağı şenliklere katılarak siz de sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Kakava nedir?

Kakava kelime anlamı olarak kokulu hava ve kahkaha anlamına geliyor. Baharın habercisi olan Kakava Şenlikleri ise Roman kültürüne ait bir kutlama.

Kakava Şenlikleri nasıl kutlanır?

Kakava Şenlikleri 5-6 Mayıs tarihlerinde iki ayrı mekanda kutlanacak. Konser, yarışma ve dans gösterileri Saraçlar Caddesi’nde, diğer etkinlikler ise Kırkpınar Güreşleri’nin de düzenlendiği Sarayiçi’nde gerçekleşecek. Şenlikler her iki gün de baharı karşılamaya yönelik ateşin yakılmasıyla başlıyor. İlkbaharı karşılamak ve bereketin artması için Sarayiçi meydanında yakılan devasa bir ateşle başlayan şenlikler pilav ikramı ile devam ediyor. Ateşin üzerinden üç kez atlamak ise uğur sayılıyor.
Oldukça renkli geçen Kakava Şenlikleri’ne Türkiye’deki tüm roman derneklerinin temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 10 bini aşkın ziyaretçi katılıyor.

Edirne’de gezilecek yerler

Edirne, camileri, medreseleri, köprüleri ve kervansarayları ile ülkemizin en önemli tarihi şehirlerinden biri. “Kakava şenlikleri” ile bahara merhaba diyen Edirne, kelimenin tam anlamıyla bir karnaval havasına bürünüyor.
Edirne’de gezilecek yerlerin başında Mimar Sinan’ın 80 yaşında inşa ettiği ve “Ustalık Eserim” diye adlandırdığı Selimiye Camii geliyor. UNESCO dünya miras listesinde bulunan Selimiye Camii ters lale figürü, iç süslemeleri ve kubbesinin yüksekliği ile görülmeye değer. Aynı zamanda köprüleriyle de ünlü bir şehir Edirne. Özellikle Osmanlı döneminde yapılan ve eşsiz mimariye sahip olan Meriç ve Tunca Köprüleri’nde yürüyerek fotoğraf çekebilirsiniz.

Edirne’nin meşhur tava ciğeri

Edirne’de ne yenir sorusunun yanıtı tabii ki meşhur tava ciğeri. Edirne’de birçok farklı lokantada lezzetli ciğer yemek mümkün. Yanına da kurutulmuş kırmızı biber ve soğan ile servis edilen Edirne ciğerini yemeden asla dönmemelisiniz. Edirne’nin ciğeri kadar köftesi de meşhur.

Edirne’den ne alınır?

Edirne’den dönerken kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve kokulu sabun satın alabilirsiniz.

Kakava Şenlikleri’nde hava nasıl olur?

Edirne’nin en güzel zamanı bahar aylarıdır. Kakava Şenlikleri’nde her an yağmur yağma ihtimaline karşı hazırlıklı olmanızda fayda var.

Alibaba Tour farkıyla “Kakava Şenlikleri”

Alibaba Tour’un günü birlik Edirne Kakava Şenlikleri turu ile ateş üstünden atlanan, müzik ve dansın bol olduğu Kakava Şenlikleri’ne katılarak eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.
Günü birlik Edirne Kakava (Hıdrellez) Şenlikleri turu 95 TL imkanıyla sizleri bekliyor.
5 ve 6 Mayıs hareketli Kakava Şenlikleri turu hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur-detay/gunubirlik-edirne-kakava-hidrellez-senlikleri-turu/1-1802-8273
 

250