Kurban Bayramı Kuzey Ege Turları

Kurban Bayramı Kuzey Ege Turları

Kurban Bayramı tatilinde Kuzey Ege’yi keşfe çıkıyoruz

Kurban Bayramı tatilini Kuzey Ege turunda geçirmeye ne dersiniz? Alibaba Tour’un 3 gece otel konaklamalı Gökçeada Bozcaada Assos Çanakkale turu yalnızca 639 TL!
Kurban Bayramı Gökçeada Bozcaada Assos Kadırga Koyu Çanakkale Turu ile birbirinden güzel yerleri gezebilir, 4 gece 5 gün süren turun keyfini Alibaba Tour ile yaşayabilirsiniz.
17,18,19,20,21 Ağustos 2018 akşamları hareketli turlarımızdan birini seçebilir, 4 gece 5 gün, 3 gece otel konaklamalı turumuza katılarak hem deniz hem de kültür gezisi yapabilirsiniz.
Kurban Bayramı Gökçeada Bozcaada Assos Kadırga Koyu Çanakkale turunun detayları şu şekilde;
Turun ilk günü gece yolculuğu ile başlıyor. Tekirdağ - Keşan karayolu üzerinden bizi Gökçeada’ya ulaştıracak feribota biniyoruz. Sabah saatlerinde Kabatepe iskelesine vararak adaya geçişimizin ardından adanın tarihine damga vurmuş Rum köylerini gezmeye başlıyoruz. Bir zamanlar adanın en kalabalık köyü olan Dereköy, Dibek Kahvesi ve Sakız Muhallebisiyle ünlü olan Zeytinliköy tur kapsamında göreceğimiz yerler arasında. Gezilerin ardından Kefaloz (Aydıncık) sahiline giderek deniz molası veriyoruz. (Burada mevsim şartlarına ve iklim şartlarına göre uygun olduğu takdirde bölgedeki çamur banyolarında misafirlerimiz günün tadını çıkarabilirler.) Rehberimizin belirleyeceği saatte Kabatepe - Eceabat üzerinden Çanakkale’ye geçerek otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
*İlk günkü sabah kahvaltısı ücrete dahil değildir, serbest olarak alınacaktır.
Turun ikinci günü sabah otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrasında Bozcaada’ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesine doğru yola çıkıyoruz. Bozcaada feribotunu beklerken sahilde çay kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada’ya varıyoruz. Bozcaada’daki ilk durağımız tüm ihtişamıyla bizi karşılayan ve Cenevizliler tarafından yaptırıldığı bilinen Bozcaada Kalesi. Panaromik olarak kaleyi gördükten sonra bu müthiş manzaranın fotoğraflarını çekiyoruz. Daha sonra eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet Caddesi) ve eski Türk Mahallesi (Alaybey Mahallesi) Bozcaada’da gezeceğimiz yerler arasında. Günümüzde hala dokusunu kaybetmemiş sokaklarında gezintimize devam ettikten sonra öğle yemeği molası başlıyor. Yemeğin ardından misafirlerimize serbest zaman veriyoruz. Dileyenler serbest zamanlarını Bozcaada’nın en güzel plajı olan Ayazma Plajı’nda yüzerek değerlendirebilirler, dileyenler ise rüzgar güllerine gidebilirler. Serbest sürenin sonuna doğru adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişi yapabilirsiniz. Rehberimizin belirleyeceği saatte feribot ile Bozcaada’dan ayrılarak günün yorgunluğunu atacağımız otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimiz otelimizde.
Turun üçüncü gününde sabah otelde yapacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Assos’a doğru hareket ediyoruz. Behram Köyü içerisindeki, Aristo'nun felsefe okulu açtığı ve Bizans döneminin Piskoposluk merkezi olan Assos'ta Akropol, Athena Tapınağı, Surlar, Sarnıçlar, Banyo Odaları, Anadolu'nun en etkileyici Nekropolü'nün gezilmesinin ardından bölgenin en güzel denize sahip koylardan biri olan Kadırga Koyu’na doğru hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda misafirlerimiz Ege denizinin keyfini çıkaracak. Serbest zaman bitimi sonrası otelimize dönerek dinlenmeye çekiliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Turun son günü otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Çanakkale Gelibolu Yarımadası’na geçerek turumuza ilk olarak Fatih Sultan Mehmet’in 1452’de yaptırdığı Kilid-ul Bahir Kalesi’ni gezerek başlıyoruz. Daha sonra Mecidiye Tabyalarını boğazın en dar yerinden Çimenlik Kalesi manzarası eşliğinde geziyoruz. Sonrasında Seyid Onbaşı Anıtı’na ulaşıyoruz. Seyid Onbaşı’nın 276 kg’lık mermiyi kaldırdığını gösteren temsili anıtı gördükten sonra Çanakkale Savaşı’nın bütün ihtişamını ve zaferini yansıtan Çanakkale Zafer Anıtı’na ulaşıyoruz. Bozcaada, Gökçeada ve boğazın Ege’ye acılan kapısını panoramik bir şekilde görürken şehitliğimizi de gezme fırsatı buluyoruz. Daha sonra Morto Koyu’na ulaşıyoruz. Sonrasında ise Yahya Çavuş ve Sargı Yeri şehitliğini geziyoruz. Daha sonra gezimizin ilk bölümünü bitirip öğle yemeği molası için ara veriyoruz. Gezimizin ikinci bölümüne savaşı adeta yeniden canlandıran mektuplar, asker kıyafet ve eşyaları ve 20. Yüzyıla ait çeşitli silahların sergilendiği Kabatepe Müzesi’ni geziyoruz. Sonrasında Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine çıkaran 57. Alay Şehitliği’ne ulaşıyoruz. Dünyanın en yaşlı gazisinin tasvir edildiği mozole bizi 57. Alay’ın girişinde karşılıyor. Buradan Conk Bayırı’na doğru tırmanmaya başlıyoruz. Conk Bayırı’nda Gazi Mustafa Kemal’in gözetleme yerini, vurulduğu zaman kurşunun saatine gelip saati parçalaması ile kurtulup bize bağışlandığı yeri, I. Dünya Savaşı’ndan kalan siperleri geziyoruz. Göktürk Kitabeleri’nden esinlenerek 5 sütun halinde Çanakkale Savaşı’nı anlatan kitabeleri geziyor ve aynı zamanda Anzak Koyu’nu panoramik olarak seyrediyoruz. Gezimizin bitiminde Çanakkale, Tekirdağ, Keşan güzergahı üzerinden İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde İstanbul’a varıyor ve bir başka Alibaba Tour organizasyonunda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz.
Bu benzersiz Kurban Bayramı Gökçeada Bozcaada Assos Kadırga Koyu Çanakkale ile keyifli bir bayram tatili geçirmek isterseniz; turumuz hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/ tur-detay / kurban-bayrami- gokceada-bozcaada-assos- kadirga-koyu-canakkale-turu-3- gece-konaklamali / 26-2115-32526
Alibaba Tour’un güncellenen kampanyalarından ve turlarından haberdar olmak için bizi sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Instagram www.instagram.com/alibabatourcom Instagram Hesabındaki Resim ve Videoları alibabatourcom
 

250