Kars’ın büyülü dünyasını keşfedin!

Kars’ın büyülü dünyasını keşfedin!

Kars’ın büyülü dünyasını keşfedin!

Doğu Ekspresi ile mistik bir tren seyahatine hazır mısınız?
Alibaba Tour’un Yılbaşı özel 4 gece 5 günlük Kars turu 1690 TL imkanıyla sizleri bekliyor. 1 gece Doğu Ekspresi konaklamalı, 3 gece Kars’ta otel konaklamalı turun dönüşü ise uçakla…
Tren seyahati yapmak herkesin hayali olsa da Doğu Ekspresi diğer tren seyahatleri gibi değil. Uzun mu uzun, yolculuk sırasında birbirinden güzel manzaraların size eşlik ettiği farklı bir deneyim aslında.
Doğu Ekspresi son zamanların en çok tercih edilen tren seyahatlerinden, Kars’ta aynı şekilde Türkiye’nin Antalya ve İstanbul’dan sonra en çok gidilen şehri olma yolunda ilerliyor.
Alibaba Tour’un Yılbaşı özel Kars turu 28 Aralık 2018 tarihinde hareket ediyor. Toplam 4 gece 5 gün süren bu benzersiz turla siz de 2019’u farklı karşılaşabilirsiniz.
Doğu Ekspresi ve Kars ile ilgili merak edilen birçok soru var. İşte o sorular ve cevapları:

Ankara Kars kaç saat sürüyor?

Kars, Türkiye’nin bir ucu. Ankara’dan Doğu Ekspresi ile 24,5 saat sürmektedir.

Doğu Ekspresi hangi illere gidiyor?

Doğu Ekspresi, Ankara'dan hareket ederek sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahını izleyerek yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından Kars'a ulaşıyor.

Doğu Ekspresi zamanı ne zamandır?

Doğu Ekspresi’nin belirli bir zamanı yoktur aslında her mevsim seyahat edilebilir fakat Doğu Ekspresi’nin son durağı olan Kars’ın en güzel mevsimi Aralık - Mart arasıdır. Kışın Kars’ta olmak, donmuş Çıldır Gölü’nde dolaşmak, Sarıkamış’a gitmek ve kar manzarasına karşı tren seyahati yapmak oldukça keyifli olacaktır.

“Gençlerin tercihi Doğu Ekspresi”

Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği Doğu Ekspresi, son dönemin en çok gündeme gelen turizm olaylarından biri. Özellikle biletlerin erken tükenmesinden şikayet edilse de günde tek sefer yapılan Doğu Ekspresi’ne talep oldukça fazla.
Kışın gelmesiyle kar manzarasının tadını çıkarmak isteyen seyahat severler, bembeyaz güzelliklerle süslü Kars’ın keyfine doyasıya varıyor.

“Doğu Ekspresi’ne talep gittikçe artıyor”

Doğu Ekspresi’nde bu yıl ise geçen yıla göre inanılmaz bir yoğunluk var. Günümüzde insanların tatil anlayışları da değişti. Trenle yolculuğunu merak edenler de oldukça fazla. Tren seyahati hayalini gerçekleştirmek, yataklı tren seyahati merakını gidermek ve Kars’ı görmek isteyenler, Doğu Ekspresi taleplerini katladı.

"Doğu Ekspresi" Kars turizmini canlandırdı

Ankara ile Kars arasında sefer yapan ve son yıllarda özellikle genç gezginlerin ilgi odağı Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen yerli ve yabancı turistler, Kars turizminin canlanmasında etkili oldu.
Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin kişi başı ortalama 500 lira bıraktığı açıklanırken; bu senenin başından itibaren 20 bin turistin geldiği göz önüne alındığında ise Kars’a şimdiye kadar 10 milyon liralık ekonomik katkı sağlanmış durumda.

Kars gezilecek yerler

Şüphesiz ki Kars; il sınırları içerisinde gezilip görülmesi gereken birçok yeri barındırıyor. Doğu Ekspresi yolculuğunun son durağı olarak oldukça tercih edilen Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı Kars, tarih, kültür, lezzet ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Kars’ın tarihi ve turistik yerlerini vakit kaybetmeden birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Türkiye’de unutulan imparatorluk şehri: Ani Harabeleri
Kars’a 45 km uzaklıkta bulunan Ani şehri, Bizanslılardan Osmanlılara birçok imparatorluğa tanıklık etmiş tarih kokan bir yer. Kars denince akla gelen ve görülmeden dönülmemesi gereken yer Ani. 

Kars’ta ne yenir?

Kars’ın neyi meşhur diye 100 kişiye sorsalar ya kaşar derler ya da kaz eti. Fakat Kars’ın kendine özgü ismi pek duyulmamış birbirinden leziz yemekleri var.
Kars’ın balının da, ketesinin de meşhur olduğunu biliyor muydunuz? Kars’a özel olan hangel, evelik çorbası, ısırgan otu çorbası, acem kavurması ve umaç helvası da mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden.

2019’u Kars’ta karşılayalım!

Yılbaşı için henüz planınızı yapmadıysanız; Alibaba Tour’un Yılbaşı Kars turuna göz atabilirsiniz.
Muhteşem kar manzarasıyla unutulmaz bir Doğu Ekspresi seyahati yaparak, yeni yılı Kars’ta karşılamak isterseniz; tur programını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur/alternatif-turlar/dogu-expresi-ile-kars-turu 
 

250