Alibaba hafta sonları Kartepe de

Alibaba hafta sonları Kartepe de

Hafta sonları Kartepe’deyiz

İstanbul’a yakınlığından dolayı oldukça tercih edilen Kocaeli’nin Kartepe ilçesi sonbaharın gelmesiyle birlikte ormanların renk cümbüşü fotoğraf çekmeyi sevenlerin de gözdesi haline geldi.
Hafta sonları özellikle de günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettikleri yerlerin başında gelen Kartepe, temiz havası ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor.
Kestane, fındık, meşe ve mis kokulu çam ağaçlarından oluşan sık ve gür ormanlarla kaplı ormanda bahar aylarında doğa yürüyüşü yapabilir ya da ATV ile gezebilirsiniz.

Kartepe’nin 10 köyün birleşmesiyle ilçe statüsü kazandığını biliyor muydunuz?

Kocaeli’ne bağlı Kartepe’nin, Arslanbey, Köseköy, Sarımeşe, Uzuntarla, Uzunçiftlik, Eşme, Derbent, Suadiye, Acısı ve Maşukiye’nin birleşmesiyle ilçe statüsüne kavuşmuştur.

İstanbul’a 1,5 saat

Kartepe, İstanbul'a karayoluyla yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunuyor. Siz de sonbaharın tüm güzelliklerini bir arada yaşamak, doğa ile baş başa bir gün geçirmek isterseniz; sevdiklerinizle birlikte hafta sonu tatilinizi Kartepe’de geçirebilirsiniz.

1600 metrelik zirveden muhteşem manzara

Kartepe, yaklaşık bin 600 metrelik zirvesiyle İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nün dağdan izlenebildiği tek yer olma özelliğini taşıyor. Kartepe, sonbahar, kış ve ilkbahar dönemlerinde özellikle günübirlik tatilcilerin akınına uğruyor.
Sonbaharın gelmesiyle adeta bir renk cümbüşüne kavuşan ormanda yürüyüş yapmak ve doğayı fotoğraflamak isterseniz; Alibaba Tour’un Kartepe turlarına göz atabilirsiniz.

Kartepe’de her mevsim güzel

Kartepe, yazın yeşilin farklı tonlarına, sonbaharda ise sarının farklı tonlarına bürünüyor. İstanbul’a yakınlığından dolayı bir cazibe merkezi haline gelen Kartepe’de 20’nin üzerinde aktivite yapılabiliyor. Yamaç paraşütünden at biniciliğine, ATV motorlarından trekkinge kadar birçok aktivite Kartepe ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca hedef oyunları ve dev salıncakların da yer aldığı Kartepe’de havaların soğuması bekleniyor. Karın yağmasıyla kayak severlerin akınına uğrayacak Kartepe’de 17 tane kayak pisti bulunuyor.
Kartepe’de hava sisli olmadığı zamanlarda hem Sapanca Gölü hem de İzmit Körfezi'nin muhteşem manzarası görünebiliyor. Zaman zaman gelen siz Kartepe’de mistik bir hava oluşturuyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında görünen sis havaların soğumasıyla yok oluyor.

Kartepe nerededir?

Kartepe, İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında yer almaktadır.

Kartepe’ye ne zaman gidilir?

Kartepe, adından da anlaşıldığı gibi kar mevsiminde tercih edilmelidir. Özellikle kayak tutkunları tarafından oldukça ziyaret edilen Kartepe’de kayak sezonu Aralık ortası başlayıp, Mart ayının başında bitmektedir.
Kayak sezonu dışında da Kartepe’nin eşsiz doğası ve beldelerinde gezebilir, dere kenarındaki restoranlarda alabalık yiyebilirsiniz.

Kartepe’nin meşhur lezzetleri

Kartepe mutfağı denince akla ilk gelen sucuk ekmek oluyor. Kayak merkezlerinde yenen sucuk ekmeğin tadı bir başkadır. Kartepe’ye gelip bölgeye özgü kiremitte pişen lezzetleri tatmadan dönmeyin. Özellikle alabalık, kiremitte köfte ve mantar, kiremitte helva veya ayva tatlısının tadına bakabilirsiniz.

Kartepe’den ne alınır?

Kartepe kayak tesislerinde bulunan hediyelik eşya satan dükkanlardan magnet, anahtarlık gibi hediyelik eşyaların yanı sıra yöreye özgü el işçiliği ürünler, ev yapımı reçeller ve mevsim meyvelerini bulabilirsiniz. Çiçek sevenler, bölgeye özgü çiçeklerden de satın alabilir.

Kartepe’de gece hayatı

Yaz aylarında oldukça sakin geçen Kartepe’nin gece hayatı, kış aylarından kayak sezonunun açılmasıyla hareketleniyor. Bölgedeki kayak merkezlerinde ve otellerde düzenlenen kış festivalleri, dj performansları, canlı müzik, konser ve yarışmalar ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor.

Maşukiye

Sapanca Gölü’nün hemen kıyısında, Kartepe’nin de eteklerinde yer alan Maşukiye bu bölgede gezilecek bir diğer yer. Eski adıyla Voçhe Hable olarak anılan Maşukiye, 6 bin 500 nüfuslu Kartepe ilçesine bağlı bir belde. Özellikle hafta sonları şehirden kaçmak isteyenler yerli turistlerin akınına uğrayan Maşukiye’de birbirinden leziz kahvaltı mekanları bulunuyor.
Maşukiye’nin asıl adı “Maşukköy”
Maşukiye isminin aşık anlamına gelen ‘maşuk’tan geldiği bilinmektedir. Asıl isminin Maşukköy olduğu ve söylemesi zor olduğu için zamanla adının Maşukiye’ye döndüğü de söylentiler arasındadır. “Aşıklar köyü” olarak da anılan Maşukiye, ziyaretine gelen herkesi muhteşem doğasıyla gerçekten de kendisine aşık ediyor.

Alibaba Tour ile Günübirlik Sapanca Maşukiye Kartepe turu yapmaya ne dersiniz?

Siz de hafta sonu tatilinizi değerlendirmek, bir gün de olsa şehir hayatından uzaklaşıp doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirmek isterseniz; Alibaba Tour’un düzenlediği Günübirlik Sapanca Maşukiye Kartepe turuna katılabilirsiniz.
Günübirlik Sapanca Maşukiye Kartepe turu 99 TL imkanıyla!
Alibaba Tour tarafından her hafta Pazar günleri düzenlenen Günübirlik Sapanca Maşukiye Kartepe turunun ayrıntılarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur-detay/gunubirlik-sapanca-masukiye-kartepe-turu/26-1330-32834
 

250