Edirne Kakava Şenliklerini Alibaba İle Keşfet

Edirne Kakava Şenliklerini Alibaba İle Keşfet

Kakava Şenlikleri turunda sizleri neler bekliyor? 

Edirne Kakava Şenlikleri coşkusunu birlikte yaşayalım! Her yıl geleneksel olarak 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava Şenlikleri’ne katılmaya ne dersiniz? 
Siz de rengarenk görüntülere sahne olan Kakava Şenlikleri’ne katılarak sevdiklerinizle beraber keyifli anlar yaşayabilirsiniz. 
Edirne Belediye tarafından yapılan etkinliklerin programı açıklandı. 5 Mayıs sabahı Edirne Kapalı Ceza Evi yanında yapılacak 7. Geleneksel At Yarışları ile başlayacak etkinlikler, saat 17:30’da Sarayiçi’nde devam edecek. Sarayiçi’nde geleneksel kakava ateşinin yakılmasına şahit olabilir, sahne gösterileri ile eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Edirne Belediyesi tarafından yapılacak pilav ikramı ile son bulacak etkinlikler, 6 Mayıs sabahı saat 05:00’te Tunca Nehri kıyısında devam edecek. Her yıl geleneksel olarak yapılan arınma ve doğanın uyanışını selamlama “Bahara Giriş” ritüeli için Tunca Nehri’ne giderek bu coşkuya ortak olabilirsiniz. 05:00-06:00 saatleri arasında Tunca Nehri’nin kıyısında gerçekleşecek bereket ve baharın gelişinin müjdecisi olan Kakava Şenliği etkinliklerinde çay ve simit ikramı yapılacak. Siz de günün ağarmasıyla başlayan etkinliklerde tuttuğunuz dilekleri Tunca Nehri’ne bırakabilir, davul zurna eşliğinde evlilik çağına gelen genç kızların gelinlik giyerek nehir kenarında göbek atarak baharın gelişini kutlamasına şahit olabilirsiniz.
Sabah etkinliklerinin ardından kahvaltı yapmak için Edirne’nin Karaağaç bölgesine gidebilir, saat 12:30’da Saraçlar Caddesi’nde devam edecek etkinliklere katılarak eğlenceye tüm hızıyla devam edebilirsiniz. Kakava Şenlikleri’nin Saraçlar Caddesi’nde yapılacak etkinliklerinde Edirne Belediye Bandosu ve Edirne Halk Oyunları gösterilerini izleyebilir, burada yapılacak yumurta kırma ve niyet çekilişlerine de katılabilirsiniz. 
Etkinliklerden sonra kapısıyla ünlü Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü Eski Camii (Ulu Camii) ve Mimar Sinan’ın 'Ustalık Eserimdir' dediği Selimiye Camii ve Arasta Çarşısını gezebilir, Edirne’nin ünlü Deva-i Misk tatlısı, badem ezmesi, Edirne peyniri, Edirne’nin eski bir geleneği aynalı gelin süpürgesi ve yöresel meyve sabunlarından satın alabilirsiniz. 
Edirne’de öğle yemeğinde meşhur tava ciğerini yiyebilir, yemeğinizin ardından II Balkan savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı askeri mimari örneği Bucuk Tepe Tabyası, Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi ve Sırpsındığı Savaşı Müzesini gezebilirsiniz. 

Hafta sonu Edirne’de kakava şenliklerinde buluşalım!

Romanların baharın gelişini müzik ve dans eşliğinde karşıladığı Kakava Şenlikleri’ne katılarak hafta sonunuzu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. 
5-6 Mayıs tarihlerinde başka bir planınız yoksa Alibaba Tour’un düzenlediği günübirlik turlara katılarak hem Kakava Şenlikleri’ne katılabilir hem de Edirne’nin en güzel yerlerini gezebilirsiniz. 
5 ve 6 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak günübirlik turlar 95 TL imkanıyla Alibaba Tour’da sizleri bekliyor. 
İstanbul’dan 5 Mayıs sabah 07:00 hareketli, 6 Mayıs saat 00:30 ve 07:00 hareketli turlarımıza göz atabilirsiniz. Kakava Şenlikleri’nin Tunca Nehri Kıyısında sabah 05:00’te yapılacak etkinlikler için 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 00:30 kalkışlı tura katılabilirsiniz. 
Sevdiklerinizle beraber keyifli bir gün geçirmek isterseniz; acele etmelisiniz!
Turumuz hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz! https://www.alibabatour.com/tur-detay/gunubirlik-edirne-kakava-senlikleri--hidrellez-roman-senlikleri-turu/1-1899-8951

250