Doğu Ekspresi hakkında merak edilenler

Doğu Ekspresi hakkında merak edilenler

Doğu Ekspresi hakkında merak edilenler

Bilindiği üzere Doğu Ekspresi ile Kars seyahati, özellikle fotoğraf tutkunlarının son dönemdeki popüler rotalarından biri…
Doğu Ekspresi, bize tarihimizi ve kültürümüzü hatırlatmak, Anadolu’nun dünya güzeli köylerimizi, kasabalarımızı yakından görmemiz için yollara düşüyor.

“1 yılda 270 bin kişi seyahat etti”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Doğu Ekspresi’nin bir yılda 270 bin kişiyi ağırladığını, bu yılın 5 ayında da Doğu Ekspresi ile seyahat edenlerin sayısının 170 bin kişiyi bulduğu belirtildi.
 

“En uzun tren yolculuğu”

Ankara’dan başlayan ve Kars’ta son bulan Doğu Ekspresi, geçtiğimiz yıl popüler bir hale geldi. Ziyaretçilerine adeta masalsı bir yolculuk sunan tren, Türkiye’nin en uzun tren yolculuklarından biri. Özellikle genç nüfus tarafından tercih edilmesinin ardından popüler olan Doğu Ekspresi, fazla para harcamadan gezgin olmak isteyen, eğlenceli seyahat geçirmek isteyen ve yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin bir numaralı tercihi. Doğu Ekspresi’nin trend olmasındaki en önemli etmenlerden biri kuşkusuz ki sosyal medya.

“Sosyal Ekspres”

Sosyal medya kullanıcısı gençler tarafından tercih edilen Doğu Ekspresi, sosyal medya kanallarından yapılan paylaşımlarla rağbet görmesinin ardından gezginlerin ilgisini çekmeyi başardı. Sosyal medya gücü ile daha da talep alan Doğu Ekspresi zamanla takipçilerine popüler konu sunmak isteyen instagram kullanıcıların, youtuber ve bloggerlar’ın uğrak adresi haline geldi.
Yaklaşık 24,5 saat yolculuğun ardından Kars’a ulaşan Doğu Ekspresi’nin uygun fiyat karşılığı eşsiz bir deneyim sunuyor. Ankara’dan başlayan yolculuk sonrasında Kırıkkale – Kayseri – Sivas – Erzincan – Erzurum üzerinden Kars’a varan Doğu Ekspresi, doğa fotoğrafı çekmeyi sevenler tarafından muhteşem kareler yakalamak için özelikle tercih ediliyor.

Doğu Ekspresi ile ne zaman yolculuk yapılmalı?

Doğu Ekspresi ile yolculuk her mevsim güzel. Bembeyaz kar manzaralarını görmek isterseniz Ocak ve Şubat ayında, yemyeşil yaylaları görmek istiyorsanız da Mayıs veya Haziran dönemini seçebilirsiniz.
 
  • Doğu Ekspresi ile sadece kışın değil yazın da yolculuk yapabilirsiniz.
  • Yanınızda çoklu priz bulundurmayı unutmayın.
  • Yanınıza mutlaka atıştırmalık alın.
  • Sabah güneş doğmadan uyanmaya çalışın. En güzel karelerin yakalanacağı manzaralardan sabah saatlerinde geçiliyor.
  • Erzurum’da trene meşhur “cağ kebabı” siparişi vermeyi unutmayın.

Doğu'nun gizemli şehri Kars

Tarihi, kültürü ve eşsiz güzellikleriyle ünlü bir coğrafyada yer alan Kars, sıcakkanlı ve misafirperver insanları, leziz yemekleri ile herkesin mutlaka görmesi ve gezmesi gereken şehirlerden biri.

İşte Doğu'nun gizemli şehri Kars'ta gezilecek yerler;

  • TAŞ KÖPRÜ
  • KÜMBET CAMİİ (HAVARİLER KİLİSESİ)
  • ANİ ANTİK KENTİ
  • YANIK KİLİSE
  • KARS KALESİ

Alibaba Tour ile Kars turu yapmaya ne dersiniz?

Alibaba Tour birbirinden güzel turlarına bir yenisini ekledi. Doğu Ekspresi ile Kars turu Alibaba Tour’da 1390 TL’den başlayan fiyatlarla!
3 Gece Otel – 1 Gece Doğu Ekspresi Yataklı Vagon Konaklamalı Kars turumuzun detayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur-detay/dogu-ekspresi-ile-kars-turu/26-2589-33502
Tur Tarihleri:
28 Aralık 2018 – 01 Ocak 2019
19 Şubat 2019 – 23 Şubat 2019
12 Mart 2019 – 16 Mart 2019
19 Mart 2019 – 23 Mart 2019
20 Mart 2019 – 24 Mart 2019
 

250