New York Gezi Rehberi

New York Gezi Rehberi

NEW YORK GEZİ REHBERİ
Dünyanın ve Amerika’nın finansal açıdan merkezi olarak kabul edilen New York City’i keşfetmeye ne dersiniz?
Siz de Alibaba Tour ile gerçekleştireceğiniz Amerika turunda herkesin hayallerini süsleyen şehirleri gezebilirsiniz.
İkonlaşmış birçok eserin ve merkezin bulunduğu yer olan New York, dünyaca birçok etkinliğin kalbi olarak bilinmektedir. Elbette sadece etkinlikler bu şehri bu kadar popüler yapmamıştır. Diğer sebeplerden biri ise dünyanın finansal merkezlerinden biri olmasıdır. Dünyaca birçok örgütün ana merkez binasının bulunduğu bu şehir, bu kadar çok şeyi hep bir arada düzenle ve canlı tutabilmesi açısından herkesin merak ettiği bir yer olmuştur. Nüfus sayısı bakımından ülkenin diğer şehirlerine göre oldukça fazladır. Birleşmiş Milletlerin binası gibi birçok dünyaca ünlü binanın ve plazaların merkezi kabul edilen New York birçok şarkı ve filme konu olmakla kalmamış büyük olayların yaşandığı ve tarihe derin izler bırakılan bir yer olarak bilinmektedir. Bu kadar çok olayı içinde bulunduran bu büyük, güzel ama kalabalık şehir insanın ölmeden önce kesinlikle gelip görmesi gereken yerlerden biridir.
Yaz aylarında sıcak olan bu şehirde ortalama sıcaklık 25°C, kışları ise aşırı derece soğuk, fırtınalı ve kar yağışlı geçmektedir. Kışları bu ortalama çok düşerek yaklaşık 5°C bulmaktadır.
NEW YORK’A ULAŞIM
Bu büyük şehirde LaGuardia Havalimanı, Newark Havalimanı ve John F. Kennedy Havalimanı olmak üzere 3 ayrı havalimanı vardır. New York’a Türkiye’den direkt uçuş bulunmaktadır. Ancak bu direkt uçuşun sıklığı aktarmalı uçuşlara göre daha azdır. Direkt uçuşlarda uçuş süresi yaklaşık 11 saattir. Türkiye’den New York’a olan uçuşlar sadece şehrin en büyük havalimanı olan John F. Kennedy Havalimanı’na inmektedir.
New York’a ne zaman gidilir?
New York’un, insanda her daim gitme isteği uyandıran, herkesin gidilecek yerler listesinde ilk sıralarda gelen bir şehir olduğu kesin. New York, yaz aylarında hem sıcaklık açısından, hem de aşırı turist popülasyonundan çekilmez bir hal alabiliyor. New York yazları aşırı sıcaktan bunaltırken, kışları da aşırı soğuk geçebiliyor. İlkbahar-Sonbahar ayları ise New York’a gitmek için en uygun aylar. Bu aylarda uygun konaklama alternatifleri de bulmak mümkün.
NEW YORK’TA GEZİLECEK YERLER
EMPIRE STATE

Manhattan’da Fifth Avenue’de yer alan Empire State Binası (Empire State Building), New York’un en görkemli yapıları arasında yer alıyor. 1931 yılında inşa edilen Empire State Binası’nın yüksekliği 381 metre. Anteniyle birlikte binanın yüksekliği 443 metreye çıkıyor. Bina inşa edildiği yıl Chrysler Binası’nı geçerek dünyanın en yüksek binası olmuştur ve 1972 yılında Dünya Ticaret Merkezi’nin tamamlanmasına kadar bu unvanı elinde tutmuştur. En üst katına çıkarak muhteşem bir New York City manzarasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
CENTRAL PARK
Büyük plazaların bulunduğu kalabalık şehirde en huzurlu ve mutlu hissedeceğiniz yerlerden biri olan Central Park, New York’ta çok büyük bir alanı kaplamaktadır. Yüzlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan Central Park kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Yıllık ortalama 25 milyon ziyaretçisiyle Amerika'nın en çok ziyaret edilen kent parkıdır.
ÖZGÜRLÜK HEYKELİ
Dünyada en çok bilinen heykellerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri denildiğinde ilk akla gelen sembol olan Özgürlük Heykeli 1886 yılında inşa edilmiştir.
Özgürlük Heykelinin hikayesi ise şu şekildedir; Fransa’nın Amerika Birleşik Devletleri’ne 100. yıl hediyesidir. Bu yüzden heykelin elindeki tablette Bağımsızlık Bildirgesinin tarihi yazmaktadır. Bu heykel hukukun üstünlüğünü göstermektedir. Ve isterseniz merdivenleri kullanarak heykelin sağ eline kadar çıkabilir ve tüm New York’u karşıdan izleyebilirsiniz. Anıt her yıl 3.2 milyon insan tarafından ziyaret edilmektedir.
TIMES MEYDANI
Meydanın ilk adı Longacre Meydanı’ydı. Ünlü gazete the New York Times genel merkezinin buraya taşınmasıyla birlikte şimdiki ismini almıştır. Seventh Avenue ile Broadway’in buluştuğu bir meydan olan Times birçok stüdyonun, restoranın, plazaların, otellerin bulunduğu bir yerdir. New York’un en canlı yeridir. Büyük ekranlar, reklam panolarıyla tam bir görsel şölen oluşturarak en çok dikkat çeken yerler arasındadır.
BROOKLYN KÖPRÜSÜ
New York’un beş bölgesinden ikisini birbirine bağlayan bu köprü yine en çok dikkat çeken yerlerden biri olup birçok filme ve fotoğrafa konu olmuştur. Manhattan’ı ve Brooklyn arasında bir geçit görevi üstlenir. Hem arabalar hem bisikletliler hem de yayan rahatlıkla kullanılabilmektedir.
METROPOLİTAN MÜZESİ
Dünyanın en önemli müzelerinden biri olan bu müze 1880 yılında açılmıştır. 5 bin yıla dayanan birçok sanat eserini barındıran Metropolitan Müzesi’nde Mısır ve Yunan Uygarlıklarından birçok önemli eser bulunmaktadır.
Amerika hayalini gerçekleştirmek isteyenler; web sitemizi inceleyebilir ya da 0212 246 48 48’i arayarak satış danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
 
 

250