Alibaba ile sakin, renkli ve huzurlu bir yer “Ayvalık”

Alibaba ile sakin, renkli ve huzurlu bir yer “Ayvalık”

Ayvalık’a gitmediyseniz bile mutlaka gidenlerden duymuşsunuzdur. Burada bir kez tatil yapanlar dilinden düşürmez Ayvalık’ı… Huzur, sakinlik denince akla gelen Ayvalık’ta keyifli bir tatil geçirmeye ne dersiniz?
Bilindiği üzere Ayvalık, Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir’in Ege Bölgesi kıyısında yer alan şirin mi şirin bir beldesi.
Ayvalık, yemyeşil ormanları, muhteşem taş evleri, mavi bayraklı plajları ile sadece Türkiye’den misafirleri değil her yıl binlerce yurt dışı misafirini ağırlıyor.
Unutulmaz bir tatil geçirmek isterseniz mutlaka Ayvalık’a gidin!
Ayvalık, Balıkesir’e 1 saat 50 dakika, İstanbul’a ise yalnızca 5,5 saat uzaklıkta. Geçmişin izlerini günümüze kadar yaşatan Ayvalık, bozulmamış mimarisi ile görenleri kendisine adeta hayran bırakıyor.
Tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Ayvalık’a ilk yerleşenlerin ise Midilli ya da Girit’ten geldikleri tahmin ediliyor.
Küçük bir ilçe olmasına rağmen Ayvalık’ta gezilecek, vakit geçirilecek oldukça güzel yerler var. Eski bir Rum yerleşimi olan Ayvalık’ta sevdiklerinizle birlikte huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.
Ayvalık, sıcak ve ılıman bir havaya sahip. Yazlar sıcak geçse de Kaz Dağları sayesinde bölgede serinletici rüzgar eser.
Siz de şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isterseniz; Ayvalık’a doğru yola çıkın. Mis gibi huzurlu havasında keyifli vakit geçirip, enerji depolayabilirsiniz.
Tarihi evlerinin arasında zamanda yolculuğa çıkabilir, çarşısındaki hediyelik eşya satan dükkanlardan Ayvalık hatıraları satın alabilirsiniz. Ayvalık denince akla tabii ki balık geliyor. Şirin Ege restoranlarında Ayvalık’a özgü lezzetlerin tadına bakmadan dönmeyin.
Ayvalık’tan Cunda Adası’na
Ayvalık’ta gezilecek yerler listesinin en başında Cunda Adası bulunuyor. Alibey Adası olarak bilinen Cunda, Ayvalık’ta bulunan 22 adasından biri. Balık restoranları, Rum meyhaneleri ve renkli cafe ve barlarıyla tatil severlerin gözde yerlerinden biri olan Cunda Adası her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Bozulmamış doğası ve sakin havasıyla Cunda Adası, deniz tatili sevenlerin uğrak noktası konumda. Ege Bölgesi’nde yer alan en büyük 4. ada olan Cunda, Türkiye’nin en popüler adalarından biri. Ayvalık gezisinde en az bir gününüzü Cunda Adası’na ayırarak hem denize girebilir hem de bölgenin meşhur zeytinyağının tadına bakabilirsiniz.
Güneşin doğuşu da batışı da burada ayrı bir keyifle izleniyor. Masmavi ve tertemiz denizi, iyot kokulu tertemiz sahilleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Cunda huzurlu tatil arayanların bir numaralı adreslerinden.  
Cunda Adasına geldiğinizde Cunda lokmasını, Girit dondurmasını, sakızlı Türk kahvesini veya dibek kahvesini tatmadan dönmemelisiniz.
Sakin ve huzurlu olmasıyla tercih edilen Cunda’nın gece hayatı da oldukça renkli. Yunan tavernaları da olmazsa olmazlardan.
Ayvalık mutfağı
Tarih kokan sokaklarında kaybolmak, taş evlerinin mimarisine hayran olmak elde değil Ayvalık’ın. Tertemiz plajları ve yöresel tatlarıyla ünlü Kuzey Ege’nin incisi Ayvalık’a yolunuz mutlaka düşmeli.
Kıyı beldesi olduğu için Ayvalık mutfağı deniz ürünü ağırlıklı yemeklerden oluşuyor. Bilindiği üzere Ayvalık’ın en meşhur lezzetlerinden biri de Ayvalık tostudur. Ünü Ayvalık sınırlarını aşıp tüm Türkiye’ye yayılan Ayvalık tostunu yerinde yemeden dönmeyin.
Buraya kadar gelmişken Ayvalık zeytini ve zeytinyağını tatmayı unutmamalısınız.
Ayvalık’tan ne alınır?
Ayvalık alışveriş yönünden oldukça zengin bir yer. Ayvalık’a gelmişken hem kendiniz hem de sevdikleriniz için birbirinden güzel hediyelik eşyaları satın alabilirsiniz. Zeytinyağından doğal gıdalara, geleneksel el sanatlarından giyime kadar birçok seçeneği bulabilirsiniz. Kıyafet, takı, magnet ve eviniz için rengarenk objeler alabilir, Antikacılar çarşısını gezerek adeta nostalji yolculuğuna çıkabilirsiniz.
Siz de bu yaz Ayvalık’ı görmek, meşhur Cunda Adası’nda keyifli anlar yaşamak isterseniz; Alibaba Tour’un Kuzey Ege turlarına göz atabilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur/kultur-turlari/kuzey-ege-turlari
Yaklaşan Ramazan Bayramı tatilini Kuzey Ege’de geçirmek isterseniz; aşağıdaki linke tıklayıp kendinize en uygun turu seçebilirsiniz.
https://www.alibabatour.com/tur/temalara-gore-yurt-ici-turlar/ramazan-bayrami-turlari
 

250